Turnépremiären avklarad!

Båstad - 6 juli

För att verkligen vara säkra på att Aller-on-tour-konceptet håller så skickades förlagets i särklass mest ohändiga personer ut på premiärdagen för att agera testpiloter. (Fatima och Annette). Om vi två klarar av att rigga upp turnébilen inklusive tält och bord så är detta idiotsäkert och vi kan lugnt rulla vidare.


Första prövningen kom direkt. Fatima ringer undertecknad på mobilen vid 9-snåret, (sitter då fortfarande i lugn och ro hos föräldrarna i Båstad och äter frukost), "Du måste komma ner nu, Sony Ericsson håller på och blockerar hela torget, jag måste nog köra in med lastbilen nu". I Båstad är enda stället på turnén där vi inte har bokad plats utan först till kvarn gäller. Så Fatima och jag tar gemensamt beslut om att det bara är att köra in med lastbil och allt. Nästa telefonsamtal några minuter senare: "Skynda dig, jag får inte ner hissluckan där bak på bilen, jag försöker se proffsig ut men det går inte så bra"...


Då slänger jag mig på cykeln och är ganska snabbt uppe på Torget vid kyrkan där Fatima har baxat in lastbilen på första parkett - kanonläge! Sony Ericssons tält ser visset ut bredvid vår fina lastbil! Men så var det det här med luckan... Vi ser inte ett dugg proffsigare ut bara för att vi är två, den vill inte ner i alla fall! Vi provar alla kombinationer vi kan på de 4 knappar som finns att trycka på. Utom en tydligen för till slut kommer det förbi en snäll kille och frågar om vi skall ha ner rampen? Ja, det skall vi ju. Och så visar han oss och vips går rampen ner så fint och smidigt! Alla sätt är bra, även att ta hjälp om det kniper!


Inga missöden med borden, de får vi faktiskt ihop så att de står riktigt stabilt. Nästa utmaning är tältet. Upp med hela rasket och nu har det börjat blåsa upp... "är det inte lite lågt" frågar Fatima och vi tittar på vårt och jämför med Telenors tält (Telenor har också dykt upp nu och börjat rigga). Hmm, jo vårt tält är sisådär 1,10 m i höjd så det känns inte riktigt bra. Tills vi kommer på att det finns ben också som skall fällas ut. Nu står vi där med ett stort tält och det börjar komma kastbyar och vi har inget att förankra det med. Eller rättare sagt, vi har tältpinnar men inget att slå ner dem med och på Båstad torg är det kullersten... Skam den som ger sig! Vi frågar kompisarna i Sony Ericssons tält och vi får låna en hammare. Som sagt, man skall inte vara rädd att be om hjälp.


Nu går det riktigt fint och tält, bord, tidningar och skyltar åker fram lagom tills himlens portar öppnar sig. In med alla grejer igen innan tidningarna löses upp till pappersmassa! Även vädrets makter vill testa oss testpiloter tydligen. Med hjälp av lite extra riggning så att inte allt vatten skall forsa in i lastbilen via tälttaket så lyckas vi faktiskt att hålla ösregnet stången. Nu har även Lena hunnit dyka upp och förstärka teamet med smarta initiativ som att köpa ett gäng Wettextrasor så vi kan torka upp i vårt fina tidningsstånd.


Efter dessa utmaningar får då detta hårt prövade testteam äntligen lön för mödan för efter lunch försvinner molnen, solen och besökarna dyker fram och vi får ordentlig snurr på försäljningen. Vi kan konstatera att folk gillar att köpa tidningar. Lätt att ta köpbeslut, lätt att ta med sig, lustfyllt med läsning. Nu önskar vi gänget som tar över stafettpinnen lycka till! Alla saker är testade och funkar, ni behöver inte bekymra er! Och i så fall får ni ju bara be om hjälp...


Annette, Fatima, Lena


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0